Nespodobni politiki

Foto: Žurnal24 Bill Clinton
Politika in seks. Berlusconi ni edini politik, ki se ga držijo spolni škandali.
Oglej si celoten članek

Škandali. Italijanski premier Silvio Berlusconi se je znova znašel sredi škandala s prostitutkami. Njegova sodelavca naj bi na Berlusconijeve zabave vodila celo mladoletnice. Spolni škandali pa Berlusconiju v nasprotju z nekaterimi drugimi politiki niso naredili posebne politične škode.

Foto: Žurnal24 Mo%C5%A1e Kacav



Posilil in nadlegoval
Moše Kacav. Nekdanjemu izraelskemu predsedniku še vedno sodijo za posilstvo in več primerov spolnega nadlegovanja žensk, ki so delale zanj. Zaznamovan s škandalom je Kacav odstopil leta 2007.

Foto: Žurnal24 Larry Craig


Družbo iskal na stranišču
Larry Craig. Dolgoletni ameriški republikanski senator se je poleti 2007 zaradi opolzkega vedenja znašel za zapahi. Na moškem stranišču je namreč policistu pod krinko signaliziral, da si želi spolno občevati. Craig, ki je bil senator 18 let, je namige najprej zanikal, pozneje pa odstopil s pozicije in dejanje priznal.

Foto: Žurnal24 John Profumo


Delil jo je z vohunom
John Profumo. Britanski obrambni minister se je leta 1963 zapletel v afero s Christine Keeler. Ker je bil eden od njenih ljubimcev tudi ruski vohun, je bil Profumo prisiljen v odstop, kmalu pa mu je sledila celotna vlada.

Foto: Žurnal24 Thomas Jefferson



S sužnjo imel več otrok
Thomas Jefferson. Tretji predsednik ZDA in oče ameriške deklaracije neodvisnosti naj bi se v škandal zapletel po ženini smrti. S svojo temnopolto sužnjo Sally Heming (sicer ženino polsestro) naj bi Jefferson imel več otrok. Da ne gre le za prazne govorice, so leta 1998 pokazali DNA-testi na potomcih Hemingove.

Foto: Žurnal24 Bill Clinton



Občeval in lagal
Bill Clinton. Nekdanji predsednik ZDA je namige o aferi s pripravnico v Beli hiši na zaslišanju pod prisego zanikal. Ko so afero dokazali, je zunajzakonske nečednosti priznal, zaradi predhodnega laganja pa je kot drugi predsednik ZDA moral na glasovanje o zaupnici. To je leta 1998 prestal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.