Nesreča jedrske podmornice

Foto: Žurnal24 Podmornice tipa Astute naj bi počasi nadomestila manjše podmornice, ki jih ima b
Britansko obrambno ministrstvo je potrdilo, da je ob severozahodni obali Škotske nasedla nova jedrska podmornica britanske vojske.
Oglej si celoten članek

"Ne gre za jedrsko nesrečo," je dejal predstavnik britanskega obrambnega ministrstva. "Nihče ni bil poškodovan in podmornica je nepoškodovana." Obalna straža je po obvestilu o nesreči na pomoč poslala vlačilec. Nesreča naj bi se zgodila v bližini otoka Skye. Na kraju dogodka sta dve vojaški ladji, podmornico pa preletava tudi helikopter.

Zjutraj so imeli vrvi in podmornico poskušali odvleči.
priča dogodka Ross McKerlich

Po podatkih kraljeve mornarice gre za največjo in najnaprednejšo podmornico, ki bo nadomestila druge tipe podmornic, ki jih trenutno uporablja britanska mornarica. Na podmornici v času nesreče ni bilo jedrskih konic.

Tokratna nesreča ni prva. Pred osmimi leti je na istem področju nasedla jedrska podmornica Trafalgar. V takratni nesreči sta bila dva človeka lažje poškodovana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.