Nesreča tovornjaka s panji, pobegnilo dva milijona čebel

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Prek dva milijona čebel je "zavzelo" eno od najbolj prometnih avtocest na Kitajskem in povzročilo pravi prometni kaos.
Oglej si celoten članek

Čebele so pobegnile, ko se je na avtocesti v jugovzhodni kitajski provinci Junan prevrnil tovornjak, ki je prevažal okoli dvesto panjev, tovor pa se je raztresel po vozišču. Šest čebelarjev se je več kot 20 ur mučilo, da so živali obvladali. 

Gasilci, ki so jih napotili na pomoč na avtocesto, ki pelje mimo mesa Lincang, so živali poškropili z vodo, da čebele niso zrojile.

 

Oblasti so na pomoč poklicale šest poklicnih čebelarjev, ki so nato pomagali živali ujeti.

Voznik in čebelarji se zaradi pikov čebel zdravijo v lokalni bolnišnici, a niso v življenjski nevarnosti. 

So pa zaradi pikov poginili trije voznikovi psi.

Gre že za drugo podobno nesrečo s čebelami na Kitajskem letos. Marca je bil prav tako na avtocesti v prometni nesreči udeležen tovornjak, ki je prevažal okoli sto panjev. Ti so se razleteli po cestišču, čebele so pobegnile.

 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.