Nevaren terorist znova za zapahi

Foto: Žurnal24 Karaj Kamel bin Alij
Policija v Bosni je aretirala konec julija pobeglega nevarnega terorista Karaja Kamela bin Alija, bolj znanega kot Abu Hamza. V zaporu je bil zaradi razbojništva, groženj in družinskega nasilja.
Oglej si celoten članek
Karaj Kamela bin Alija so v Bosni in ZDA razglasili za nevarnega za nacionalno varnost. Kljub temu so ga konec julija zaradi vzornega vedenja za en teden izpustili na prostost, s katere se ni vrnil. Policisti v Bosni in Hercegovini so ga zdaj končno odkrili v Zenici in vrnili za zapahe.

Kamel bin Alij je sicer rojen v Tuniziji, vendar je bosansko državljanstvo dobil med vojno, ko je sodeloval v enoti El-Mudžahid in se je poročil z državljanko BiH.

V zaporu je služil kazen zaradi razbojništva, groženj tožilcu in nasilja v družini. Odsedeti mora tri leta in devet mesecev. To pa ni njegova prva kazen; zaradi umora soborca je v Bosni že preživel sedem let v zaporu, v Tuniziji pa je bil v zaporu kar 12 let.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.