Nevede ga je pospravila v žep

Foto: Profimedia Elba
Našla ga je na sprehodu po bregu reke. Mislila je, da gre za lep kamen ...
Oglej si celoten članek

Neka Nemka je ob sprehajanju po bregu reke Elbe nedaleč od Hamburga našla kamen, ki je pritegnil njeno pozornost. Pospravila ga je v žep, pri čemer se ni zavedala, da gre za kos belega fosforja iz obdobja druge svetovne vojne.

Fosfor se je vžgal, 41-letnica pa k sreči ni bila poškodovana, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ko se je posušil ...

Ženska je kos našla v mokrem pesku. Ko se je material v njenem žepu posušil, je zagorel, plameni pa so zajeli tudi jakno ženske. Ta k sreči v dogodku ni bila poškodovana, so danes sporočili z nemške policije.

Oblasti so takoj sprožile akcijo iskanja morebitnih drugih kosov belega fosforja na območju, a zaenkrat brez uspeha.

Beli fosfor je zelo reaktiven. V stiku z zrakom se vžge sam od sebe in nato gori s 1300 stopinjami Celzija. Kemikalija lahko prodre v krvni obtok in povzroči težave z dihanjem ter prizadene jetra, srce in ledvice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.