Neverjetna cena parkiranja na hrvaškem otoku

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Uvajajo tudi tako imenovano nulto cono.
Oglej si celoten članek

Prebivalci in obiskovalci mesta Krk bodo od tega tedna plačevali višje cene za parkiranje. 

Mesto poleg prve in druge cone uvaja novo, nulto cono, kjer bo parkiranje najdražje. Cena ure parkiranja v nulti coni med turistično sezono bo 10 kun (1,3 evra), višja pa bo tudi cena celodnevne karte za parkiranje, poroča hrvaški časnik Poslovni dnevnik.

Nove cene bodo začele veljati 3. junija, glavni kraj na otoku Krk pa želi z njimi povečati pretočnost prometa.

Nulta cona se bo nanašala na središče mesta, cene za parkiranje pa bodo odvisne ob sezone, so spremenjen režim parkiranja za Poslovni dnevnik potrdili v občinski upravi.

Cene bodo najvišje med 1. junijem 30. septembrom, od 1. novembra do 31. marca bo ura parkiranja v nulti coni stala tri kune (0,40 evra) na uro, v drugih mesecih pa osem kun (1,1 evra) na uro.

V prvi coni bo cena parkiranja v poletni sezoni znašala sedem kun (0,9 evra) na uro, v drugi coni pa pet kun (0,7 evra).

Izginilo z radarjev Našli pogrešano letalo, preživelih ni 1. del "Sama, čisto sama? Kaj pa kače, divje svinje in šakali?"

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 01:00 2. Junij 2022.

    V MB sem za 1 uro placal 1,50 €. Kje je cenejse, zakaj lazete

  • MK
    22:44 31. Maj 2022.

    kar naj glupi Slovenci to plačujejo.... jaz grem za ta denar raje v Grččijo ali pa na Kanarce

  • 17:42 31. Maj 2022.

    "... z višjimi cenami želijo povečati pretočnost prometa..." ta je pa tako bolana, da je že kar absurdna.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.