Lovci so rekli, da so ustrelili srnjaka, v resnici pa v avtu skrivali ...

Foto: carina.gov.hr
Foto: carina.gov.hr
Carinskim uslužbencem so najprej rekli, da so ustrelili srnjaka, a se je izkazalo, da to ni bilo vse.
Oglej si celoten članek

Carinski uslužbenci so v Ružiću v južni Dalmaciji v vozilu hrvaškega državljana našli ustreljenega rjavega medveda. Potniki so se vračali z lova v Liki, carinskim uslužbencem pa so pred pregledom vozila dejali, da so ustrelili zgolj srnjaka. Rjavi medved je na Hrvaškem zaščiten in velja za ogroženo žival.

"Carinski uslužbenci sektorja za mobilne enote so med pregledom vozila našli neobičajen ulov - rjavega medveda," je v ponedeljek sporočila hrvaška carinska uprava.

Delovali so jim sumljivo

Carinski uslužbenci so ustavili vozilo v nedeljo med izvajanjem okrepljenega rednega nadzora. Potniki v vozilu so jim dejali, da se vračajo z lova v Liki in da imajo v vozilu ustreljenega srnjaka.

Zaradi suma, da v vozilu tihotapijo tudi drugo, neprijavljeno blago, so carinski uslužbenci pregledali vozilo in poleg srnjaka našli ustreljenega rjavega medveda.

Rjavi medved je na Hrvaškem na rdečem seznamu ogroženih živali in je po zakonu o varovanju narave strogo zaščitena žival.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:12 30. Maj 2023.

    Naj jim naši pošljejo drugega,!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.