Neverjetno, kaj je povzročila strela

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Strela skopala luknjo v tla.
Oglej si celoten članek

V kraju Bapska na skrajnem vzhodu Hrvaške je med hudimi nalivi ta teden prišlo do naravnega pojava, kot ga domačini ne pomnijo.

Strela je udarila v tla sredi polja sončnic in pri tem skopala veliko luknjo v tla; ta ima premer deset centrimetrov, globoka pa je pet metrov, poroča Dalmacija Danas. Ob udaru strele je prišlo do uničenja pridelka na površini enega nogometnega igrišča, še dodajajo.

Vreme pri nas

Pri nas za zvečer in ponoči vremenoslovci napovedujejo rahle padavine predvsem ponekod v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji, do jutra se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, v alpskih dolinah okoli 5 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Jutri bo v zahodni Sloveniji sončno, drugod po deloma jasnem jutru spremenljivo, na vzhodu tudi pretežno oblačno. Pihal bo severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Goriškem in ob morju do 25 stopinj.

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastale posamezne plohe. V sredo bo povečini sončno, popoldne bodo nastale krajevne plohe ali nevihte. V četrtek bo zapihal jugozahodnik. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno deževalo. Na vzhodu bo sončno in večinoma suho.

Srednjeročno napoved do 8. junija preberite na tej povezavi.

Vreme Srednjeročna napoved: "Vse skupaj spominja bolj na konec marca"

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.