Ni imel dovolj podpore

Foto: EPA
Foto: EPA
Glasovanje o predlogu ameriške zdravstvene reforme umaknjeno ...
Oglej si celoten članek

Republikanci v predstavniškem domu ameriškega kongresa so umaknili za danes predvideno glasovanje o predlogu zakonodaje, ki bi ukinila zdravstveno reformo Baracka Obame in uvedla novo. Predsednik Donald Trump je po četrtkovi preložitvi zahteval glasovanje danes, a tudi tokrat predlagateljem med republikanci ni uspelo zbrati dovolj podpore.

Predlog je bil umaknjen tik pred predvidenim glasovanjem, ki bi se končalo kot velik poraz za Trumpa. Ukinitev in nadomestitev programa, znanega kot obamacare, je bila ena njegovih glavnih predvolilnih obljub.

Ni jim uspelo

Trump je po poročanju tujih tiskovnih agencij sam pozval predsednika predstavniškega doma Paula Ryana, naj glasovanje umakne. Predlagatelji bi morali za potrditev predloga reforme zbrati 215 glasov podpore, kar pa jim zaradi nasprotovanja v vrstah samih republikancev ni uspelo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.