Ni šlo za suženjstvo

Foto: Žurnal24 slovenija 10.01.13. Ana Bencic (levo), direktorica agencije za zaposlovanje ABF
V agenciji Job Service zanikajo, da so slovaške pogodbe neskladne z našo zakonodajo.
Oglej si celoten članek

"S poročanjem medijev o slovaških pogodbah v Žitu nam je bila neupravičeno povzročena poslovna škoda," je včeraj poudarila Ana Benčič, direktorica agencije za zaposlovanje ABF iz Izole, ki zastopa tudi slovaško agencijo za zaposlovanje Job Service. Ta naj bi konec leta 2012 z Žitom sklenila pogodbo za najem novih delavcev, a se je namesto tega znašla sredi afere o ponujanju suženjskih pogojev prek slovaških zaposlitvenih pogodb v Žitu.

Zavajajoče informacije

Benčičeva je pojasnila, da so bile v javnosti zavajajoče predstavljene zaposlitvene pogodbe agencije Job Service: "Žal je bil izpostavljen samo del, ki predstavlja uskladitev s slovaško zakonodajo (omemba bruto mesečne minimalne plače za 327 evrov op. p.), ne pa tudi tisti del, iz katerega je razvidno, da bi delavec prejel 616 evrov za 176 delovnih ur, kar presega slovensko minimalno plačo."

Žita niso prepričali

Šest delavcev, s katerimi bi moral Job Service skleniti zaposlitvene pogodbe za delo v Žitu, pogodb ni podpisalo, a o tem niso obvestili nikogar. Kot je znano, je Inšpektorat Republike Slovenije za delo pri nadzoru Žita za šest delavcev ugotovil, da nimajo urejenega statusa. Žito pa je kmalu po izbruhu afere s slovaškimi pogodbami odpovedalo vsako sodelovanje z agencijo Job Service in kot razlog navedlo, da zaposlitvene pogodbe po mnenju njihove odvetniške pisarne niso v celoti skladne s slovensko, pač pa s slovaško zakonodajo. Benčičeva je to zanikala, češ da gre pri Job Service za agencijo, ki je evidentirana v slovenskem registru in da deluje v skladu z našo zakonodajo, kar potrjuje vrsta nadzorov inšpektorata za delo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 10:15 11. Januar 2013.

    Na nesrečo direktorice ABF, jo dobro poznam. Na kratko povedano g... od človeka. Pa nisem rabil njihovih storitev.

  • 10:02 11. Januar 2013.

    Mene pa sta prepričali;)

  • 09:58 11. Januar 2013.

    točno tako

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.