Ni več dvoma – svetnik bo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Uradni Vatikan potrdil, da bodo pokojnega papeža Janeza Pavla II. razglasili za svetnika.
Oglej si celoten članek

Papež Frančišek je potrdil njegov drugi čudež. Razglasitev naj bi bila konec leta, špekulirajo o 8. decembru.  Za svetnika bodo razglasili še enega papeža, in sicer Janeza  XXIII., ki je Cerkev vodil med letoma 1958 in 1963 in jo moderniziral.

Podrobnosti drugega čudeža bodo še razkrili

Preden nekoga razglasijo za svetnika, morajo dokazati, da je naredil vsaj dva čudeža. Za prvi čudež Janeza Pavla II. so mu priznali ozdravitev francoske nune Marie Simon-Pierre Normand, ki je imela parkinsonovo bolezen.
 
Drugi čudež pa naj bi bila nenavadna ozdravitev ženske iz Kostarike, ki je molila k njemu, da ji pomaga pri ozdravitvi. Podrobnosti čudeža bodo uradno še predstavili.
  
Različni mediji pa že poročajo, da gre za ozdravitev Floribeth Mora Díaz – diagnosticirali so ji anevrizmo.  Dan po beatifikaciji Janeza Pavla II. je gledala njegovo fotografijo na naslovnici časopisa in slišala, kako ji govori, naj se vstane iz postelje in naj je ne bo strah. Na naslednjem pregledu čez nekaj dni zdravniki niso več našli znakov anevrizme.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:58 5. Julij 2013.

    (Za)boli me.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.