Ni volitev, ker ni kandidatov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Moldaviji za petek napovedanih predsedniških volitev ne bo. Razlog? Niti en ne kandidira.
Oglej si celoten članek

Moldavija se po ocenah politikov že več let sooča s pomanjkanjem pravih kandidatov za predsednika. To se letos kaže tudi v tem, da nihče ne kandidira na predsedniških volitvah. V Moldaviji sicer predsednika države ne volijo na neposrednih volitvah, temveč ga izbere parlament. Tam kompromisa glede kandidatur niso dosegli.

"Jasno je, da prvega kroga predsedniških volitev v petek ne bo," je ob tem dejal premier Vladimir Filat. Težava je v tem, da nobena od strank nima večine oziroma 61 od 101 glasu, kolikor jih je potrebno za izbiro predsednika. Vladajoča proevropska koalicija ima trenutno v parlamentu 59 mest, komunisti pa 42. Pred dnevi so začeli pogovore, ki pa niso postregli s konkretnimi rezultati.

Če tudi v drugo ne bodo uspeli izbrati predsednika, sledi razpustitev parlamenta in razpis predčasnih volitev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.