"Niso vse ženske prostitutke"

Foto: Žurnal24 Berlusconi zanika vse obtožbe. (Foto: Reuters)
Več kot 2000 Italijank je podpisalo spletno peticijo, s katero premierju Silviu Berlusconiju sporočajo, da niso vse Italijanke prostituke ali nastopačke. Berlusconi zavrača tudi najnovejše pozive k odstopu.
Oglej si celoten članek

Kampanjo, ki so jo poimenovali Dovolj (Basta), je začel levičarski časnik L'Unita. Časnik je zapisal, da so peticijo podpisale ženske, ki ne mislijo iti na domove premožnih in uglednih moških, pa čeprav bi za to dobile toliko denarja, kot ga navaden državljan zasluži v sedmih mesecih.

To ni prva tovrstna kampanja. Lani je La Repubblica sprožila kampanjo Nisem ti na razpolago, potem ko je v javnosti izbruhnil spolni škandal, v katerem je glavno vlogo odigral prav Berlusconi.

 

Podsekretar v italijanski vladi Carlo Giovanardi Berlusconiju svetuje, naj se namesto mladim ženskam posveti zbiranju znamk in preučevanju zgodovine pošte.

 

 

Preiskava afere Rubygate je med drugim razkrila tudi početje nekaterih družin, ki so hčerke silile na slovite zabave k Berlusconiju. Na posnetkih pogovorov z dekleti in člani njihove družine je slišati, kako neka mati hčerko vpraša, koliko denarja je dobila.

Kdo je skrivnostna ženska?
Po tem, ko je Berlusconi pred dnevi izjavil, da je že vse od leta 2009 v resni zvezi z žensko, ki je ne želi izpostavljati javnosti, Italija ugiba, kdo je skrivnostna ženska. Mediji ugibajo, da gre najverjetneje za Danielo Santanche, državno podsekretarko, ki je pred dnevi razkrila, da je v resni zvezi, a ne želi razkriti, s kom. Omenjajo se tudi nekdanja kandidatka za miss Italije Roberta Bonasia, "Angelina Jolie iz Barija" Graziana Capone, pevka Cristina Ravot in Darina Pavlova, vdova ruskega tajkuna. Med kandidatkami je tudi odvetnica Ajša Gadafi, hči libijskega voditelja, ki jo imajo nekateri za Claudio Schiffer puščave.

"Kaj ste znoreli?"
Medtem opozicija zahteva Berlusconijev odstop, a premier ne misli poklekniti pred njimi. "Kaj ste znoreli?" je na vprašanje o odstopu dejal novinarjem. "Neobičajen in nasilen proces, ki je nedostojen za demokratično državo, zahteva pripadajočo kazen. Nobene zlorabe moči ni bilo, nikakršne prostitucije, še najmanj pa prostitucije z mladoletnicami. Ničesar se nimam sramovati. Gre za poskuse ljudi, ki zlorabljajo zakon v politične namene," meni Berlusconi.

Italijani deljenega mnenja
"Brez besed sem. Človek, ki predstavlja svojo državo, mora biti boljši. Ne samo v političnem življenju, ampak tudi v zasebnem," je nad premierjem zaprepadena Alberta iz Rima. "Mislim, da mnogi italijanski moški mislijo, kako je njemu dobro, ker je tako močan, da lahko dobi, katerokoli žensko si poželi. Pa tudi če je mladoletna," je še dodala.

Vsi pa ne delijo njenega mnenja. Nicoletta Cosimini, lastnica trgovine s spodnjim perilom, pravi, da je ves hrup okoli Berlusconija ne zanima. "Sita sem že te zgodbe. Kar se zgodi na njegovem domu, je njegova stvar in o tem nočem nič vedeti," je dejala. Da bi se morala Italija ukvarjati s pomembnejšimi stvarmi, je prepričana tudi lastnica trgovine z oblačili Simonetta Giannini. "Tiste moške, ki pravijo, da bi moralo biti Berlusconija sram, sprašujem, zakaj. Mar vi ne bi radi počeli tega? Bi. Vsi bi in vsi ste ljubosumni."

Zaskrbljeni tudi v Vatikanu
Vatikan je izrazil zaskrbljenost zaradi škandala, v katerega je vpleten italijanski premier. Rimskokatoliška cerkev je pozvala k zvišanju morale, predvsem tistih, ki delajo kot predstavniki javnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.