Njo na spletu največ iščejo Hrvati

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Uporabniki spletnega brskalnika Google na Hrvaškem so letos največkrat med osebami iskali manekenko Tino Katanić, "zvezdo" amaterskega posnetka spolnega odnosa.
Oglej si celoten članek

Sledi delavec Tomislav Salopek, ki so ga v Egiptu ugrabili skrajneži Islamske države. Ko gre za vprašanje "kaj je", pa so se največkrat zanimali za pomen besede arbitraža.

Spolni škandal je izbruhnil z objavo videoposnetka eksplicitnega spolnega odnosa Katanićeve in dveh mlajših moških, medtem ko je bil tretji moški avtor posnetkov. Primer je končal na sodišču. Katanićeva je kljub škandalu nadaljevala kariero manekenke, med drugim tudi na revijah znane znamke spodnjega perila v Sloveniji.

Foto: EPA Kolinda Grabar Kitarović Med osebami je na tretjem mestu hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, ki se je na Pantovčak vselila februarja. Sledita pokojna glasbenika Kemal Monteno in Arsen Dedić ter ameriška porno zvezdnica Mia Kalifa.

Javnost se je zanimala tudi za Ivano Fogadić, ki je julija z avtomobilom, v katerem je bil tudi njen petletni sin, zapeljala v akumulacijsko jezero v Međimurju. Med prvimi desetimi najbolj iskanimi osebami sta še dva politika, predsednika strank Most neodvisnih list in Hrid, Božo Petrov in Drago Prgomet.

Novembrske parlamentarne volitve so bile najbolj iskane v kategoriji dogodkov, sledita evropsko prvenstvo v košarki in velika noč. Z vprašanjem "kako" so se največkrat zanimali za glasovanje na parlamentarnih volitvah, z vprašanjem "kje je" pa so iskali poslednje počivališče velikega znanstvenika Nikole Tesle.

Poleg pomena besede arbitraža so na Hrvaškem Google največkrat uporabljali tudi za to, da bi izvedeli, kaj pomenijo besede lupus, gluten, daktiloskopija in hipertekst.

Ko gre za televizijske oddaje, sta bila v ospredju resničnostna šova Big Brother in Kmetija. Sledita zabavno-glasbeni oddaji The Voice in X Factor Adria, je še objavil Google Hrvaška.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:40 21. December 2015.

    DAJTE NO?!? KDO BO PA TAKO ISKAL???? KAJ IMAM OD TAKŠNEGA, KOT JE TO?!?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.