Nosečnice bodo morale pokazati potne liste

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Veliki Britaniji resno razmišljajo, da bi morale ženske pred porodom upravičenost do storitev v bolnišnicah dokazovati s potnim listom.
Oglej si celoten članek

Zaradi vse večjega števila porodov tujih državljank, predvsem tistih iz Afrike, v britanskih državnih bolnišnicah, notranje ministrstvo pripravlja pilotni projekt, ki bi uredil težavo. Vse ženske, ki bi želele roditi v državnih bolnišnicah, bi morale predložiti dokument s sliko ali dokaz, da imajo dovoljenje za bivanje v Veliki Britaniji. 

V kolikor pacientke ne bi imele ustreznih dokumentov, bi nosile vse stroške zdravljenja, razen v nujnih primerih. Težave z nosečniškim turizmom v zadnjem času naraščajo.  Univerzitetna bolnišnica St George’s opozarja, da so postali žrtve "organizirane nelegalne dejavnosti", s katero storilci služijo denar, ko ženske iz Nigerije pošiljajo rojevati v njihovih ustanovah. Iz tega naslova naj bi imeli za pet milijonov evrov izgube.

Skladno s predlogom naj bi vsem pacientom, ki prihajajo z območij izven Evrope, zaračunali stroške zdravljenja, razen v primeru, ko živijo v Veliki Britaniji tako dolgo, da so upravičeni do zdravljenja. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:46 13. Oktober 2016.

    ja pa saj hočete otroke iz tujine, ker domačih ni dovolj da gospodarstvo napreduje...starostniki naj plačajo račun.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.