Nov incident pred ameriškim kongresom

Foto: Epa
Foto: Epa
Poškodovana vsaj dva policista.
Oglej si celoten članek

Na kapitolskem griču v Washingtonu je prišlo do novega incidenta. Tri mesece po vdoru privržencev Donalda Trumpa v ameriški kongres, šlo je za nestrinjanje z rezultatom predsedniških volitev, je tokrat vozilo zapeljalo v policiste, vsaj dva sta težje poškodovana. Povzročitelj, motiv za njegovo dejanje je še neznan, je bil ranjen v streljanju, ki je sledilo. Vsi trije poškodovanci so bili prepeljani v bolnišnico. 

Stanje napadalca je bilo po prvih informacijah kritično, kasneje je sledila vest, da je umrl. Po izjavah policistov je oseba po trku skočila iz vozila in z nožem planila nad njih, zato so ga zaustavili s streli.

Kongresno poslopje, ki je bilo zaradi velikega petka večinoma prazno, so preventivno zaprli. Promet po ulicah okoli kapitola je po januarskem napadu stekel šele pred kratkim.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:45 2. April 2021.

    Folk se počasi meša! Nekje so pač samo malo bolj strastni kot pri nas.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.