Nov posnetek IS

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Islamska država je na spletu objavila nov posnetek, na katerem se dečki, stari okrog 12 let, pripavljajo na usmrtitev petih talcev.
Oglej si celoten članek

Kot piše britanski The Sun naj bi bil eden od dečkov britanski državljan. Njegova identiteta še ni poznana, v arabščini ga naslavljajo z imenom Abu Abdullah Al-Britani. S tem imenom so džihadisti tudi v preteklosti naslavljali britanske državljane.

Na posletku pred petorico fantov klečijo talci, oblečeni v oranžna oblačila. Čakajo na smrt. Tudi fantje so oblečeni v enaka oblačila; nosijo bojno opremo, črno kapo in rokavice.

Uporaba otrok iz različnih držav je del reklamne strategije Islamske države, s katero želijo poudarjati svojo mednarodno prisotnost, po drugi strani pa tudi znova pritegniti pozornost, ki je v zadnjih tednih upadla, menijo opazovalci.

Kot še piše The Sun je po mnenju britanskih obveščevalcev je v vojaška uspoasbljanja IS vključenih najmanj 50 britanskih otrok.

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:11 28. Avgust 2016.

    krivdo pripisati ZDA EU in normalno SLO

  • 08:54 28. Avgust 2016.

    a za dojenčke pa še niso naredili pušk?

  • 22:37 27. Avgust 2016.

    Čakam tole sliko od leve proti desni klečijo v oranžnih pidžamah; Borut Bavarski, Afgane imenova tudi Dragec, potem pa kar …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.