Nov primer samozažiga

Foto: Žurnal24 Včeraj se je zažgal lastnik neke restavracije Abdouh Abdel Moneim. (Foto: Reuter
V bližini egiptovskega parlamenta se je zažgal že drugi Egipčan. Primeri samozažigov se kar vrstijo.
Oglej si celoten članek

Mohamed Faruk Hasa, 40-letni odvetnik, je v bližini parlamenta glasno protesiral proti naraščajočim cenam, nato pa se zažgal. Odpeljali so ga v bližnjo bolnišnico, kako hude so njegove poškodbe, pa še ni znano.  

Včeraj se je prav tako pred egiptovskim parlamentom zažgal neki moški, ki je protestiral zaradi slabih življenjskih pogojev. Iz bolnišnice so sporočili, da je lažje poškodvan.

V zadnjih dveh dneh je v Egiptu prišlo še do dveh poskusov samozažiga. Mehaniku iz mesta Ismailija, vzhodno od Kaira, so dejanje preprečili. Vzrok za poskus 25-letnika iz Aleksandrije naj bi bile duševne težave. Povod pa naj bi bil tudi spor s starši.

V Alžiriji so se v zadnjih šestih dneh zažgali štirje ljudje, o samozažigu poročajo tudi iz Mavretanije. Zadnje dogodke je sprožil samozažig tunizijskega prodajalca sadja in zelenjave, ki mu je policija zasegla blago. Moški je kasneje umrl v bolnišnici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.