Nov škandal predsednika Trumpa

Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump
Komentatorji se sprašujejo, ali morda Donald Trump zaradi glasnih fotoaparatov ni slišal, kaj mu je prišepnila kandlerka Angela Merkel.
Oglej si celoten članek

Ameriški predsednik Donald Trump je izzval še en škandal, tokrat med dolgo pričakovanim obiskom nemške kanclerke Angele Merkel, ki velja za najmočnejšo političarko na svetu. 

Merklova in Trump sta pozirala fotoreporterjem po svojem prvem službenem sestanku.

Fotoreporterji so ju pozvali k rokovanju, da bi v kamere zabeležili ta pomemben trenutek. Ko je Merklova potihem dejala "Mislim, da bi radi, da se rokujeva", je Trump "gledal v prazno" ter tako zavrnil nemško kanclerko.
Komentatorji ocenjujejo, da je sicer mogoče, da Trump ni slišal, kaj ga je vprašala Merklova, saj so bili fotoaparati precej glasni. Kljub temu je situacija precej neugodna. 

Rokovala sta se že prej

Ameriški predsednik in nemška kanclerka sta se sicer rokovala že prej, ob njenem prihodu v Belo hišo. 

Na novinarski konferenci v Beli hiši sta ponovila svoja stališča glede trgovine in beguncev oz. imigracij.

Kot glavno temo strečanja sta izbrala nemški program pripravništva, ki bi ga Trump rad uporabil za domače potrebe. Foto: EPA Angela Merkel in Donald Trump

Ameriški predsednik je izrazil podporo zvezi Nato, kanclerka pa mu je obljubila, da v Nemčiji delajo na povišanju porabe za obrambo na dva odstotka BDP.

Strinjala sta se, da bosta državi sodelovali v Afganistanu ter boju proti Islamski državi. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 19:21 19. Marec 2017.

    Žurnal , mi lahko obrazložite vašo informativno politiko oz. .s katerih pozicij serjete klamfe o Trampu ! Vaši bralci so …

  • 11:58 19. Marec 2017.

    https://www.youtube.com/watch?v=xBewxQUHwvo

  • 07:21 19. Marec 2017.

    https://www.youtube.com/watch?v=uNYrQcd44D4

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.