Nov teroristični napad: Bombo podtaknili v trgovini s sladoledom, mrtvih 13 ljudi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V Bagdadu sta odjeknili dve eksploziji. V prvi, bomba je bila podtaknjena v trgovini s sladoledom, je umrlo vsaj 13 ljudi, 30 je bilo ranjenih. Po zadnjih podatkih so v drugi življenje izgubili trije ljudje, šest je ranjenih.
Oglej si celoten članek

Druga eksplozija je odjeknila v predelu Karrada, ki jo je pred slabim letom razdejala bomba, nastavljena v tovornjaku. V najhujšem napadu od začetka ameriške invazije v Irak leta 2003 je takrat umrlo 324 ljudi.

Obe bombi sta danes eksplodirali v svetem muslimanskem mesecu Ramadanu, ko je veliko ljudi bedi, številni obedujejo v restavracijah in se pripravljajo na post v naslednjih dneh,

Za napad je odgovornost že prevzel Isis.

“Teroristi so se nocoj v Bagdadu spravili nad otroke in družine, ki so skupaj preživljali čas v trgovini s sladoledom,” je dejal Brett McGurk, ameriški predstavnik v koaliciji proti Islamski državi.

Predstavniki Islamske države so medtem svoje podpornike pozvali, naj v času, ko traja Ramadan, naj vojno proti "nevernikom"stopnjujejo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:40 30. Maj 2017.

    Prekleta golazen psihopatska!!!!!!!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.