Nova plača Sarkozya občutno večja

Foto: Žurnal24 nicolas sarkozy foto afp
Francoski parlament je v torek francoskemu predsedniku Sarkozyu mesečno plačo povečalo s sedanjih 8300 na 20.000 evrov.
Oglej si celoten članek

Po sedanjem povišanju bo francoski predsednik Nicolas Sarkozy z višino plače izenačen s francoskim premierom Francoisom Fillonom. To je namreč v obrazložitvi predloga za povišanje mesečnega dohodka Sarkozya predlagala njegova šefica kabineta.

Opozicija kritična do povišanja plače

Predsednik države Drnovšek in premier Janša zaslužita na mesec okoli 6500 evrov. © Ivan Župič

 
Francoska opozicija je kritizirala tako višino kot čas povišanja predsednikove plače. ˝Grozno je, če pomislimo, da ljudje ne zaslužijo niti minimalne plače,˝ je dejal socialistični politik Jean-Louis Bianco . Polovica zaposlenih v Franciji sicer zasluži manj kot 1500 evrov mesečno. Po pisanju francoskega časnika Le Figaro Sarkozy tudi po povišanju plače sicer še vedno zaostaja za ameriškim predsednikom Georgeo Bushom, nemško kanclerko Angelo Merkel in britanskim premierom Gordonom Brownom.

Janša in Drnovšek zaslužita 6500 evrov
Za primerjavo, slovenski predsednik vlade Janez Janša na svoj račun vsak mesec prejme približno 6500 evrov, mesečna plača predsednika države Janeza Drnovška  pa je za nekaj evrov nižja od Janševe - okoli 6480 evrov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.