Nova raziskava: Bogati živijo 15 let dlje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Denar in mesto prebivališča imata veliko vlogo glede pričakovane življenjske dobe v Združenih državah Amerike, je pokazala najnovejša raziskava, katere izsledke so objavili včeraj.
Oglej si celoten članek

Raziskava, ki jo je v časopisu Ameriškega zdravniškega združenja objavil ekonomist Ray Chetty iz Univerze v Stanfordu, je pokazala, da bogati Američani v povprečju živijo kar 15 let dlje od njihovih revnejših sodržavljanov z nižjimi prihodki.

Podlaga za študijo so bile milijarde podatkov iz podatkovnih baz davkov in pokojnin v ZDA. Podatki so pokazali, da bogati živijo dlje, ne glede na to, kje prebivajo. Pri revnih pa kraj bivanja igra pomembnejšo vlogo.

Manj premožni prebivalci San Francisca, Los Angelesa in New Yorka so bolj zdravi od tistih, ki živijo v industrijskih conah ali v manj premožnih delih ZDA. Strokovnjaki težko ocenijo, zakaj je temu tako.

Na primer, rezultati študije so pokazali, da imajo Američani s prihodkom okoli 230.000 ameriških dolarjev na leto dobro možnost, da živijo do 89. leta. Tisti, ki so živeli na robu revščine v Detroitu, domu avtomobilske industrije, ali v drugih industrijskih mestih, pa so živeli manj kot 74 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • Kaj pa ustava ki zaukazuje enakost, enakopravnost in pravičnost? In ustavno sodišče? Nič.... Boli jo k... zato ker imajo Ustavno ...

  • 12:33 12. April 2016.

    Kot da je pri nas kaj drugače...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.