Nova ugrabitev žensk

Foto: EPA
Foto: EPA
Boko Haram znova ugrabila na ducate žensk in deklet iz dveh vasi na severovzhodu Nigerije.
Oglej si celoten članek

Uradne oblasti ugrabitev sicer niso potrdile, vendar pa priče zatrjujejo, da je do njih prišlo in to le dan po tem, ko naj bi vlada sklenila premirje z militantno skupino Boko Haram.

Organizacija sicer ni potrdila, da so pristali na premirje, vladna stran pa vztraja, da je ključni del pogajanj izpustitev več kot 200 deklet, ki so jih ugrabili aprila.

Da je premirje v državi zelo rahlo, pa potrjuje tudi informacija, da je bilo v eksploziji bombe na severu države ubitih najmanj pet oseb.

Boko Haram – ZDA so jo za teroristično organizacijo razglasili lani – so ustanovili leta 2002. Njihov prvotni cilj je bil boj proti zahodnjaški izobrazbi. Z vojaškimi operacijami so začeli sedem let kasneje, njihovi napadi so do zdaj terjali več tisoč življenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.