Nova vremenska nevarnost

Foto: Nacionalni center za orkane
Foto: Nacionalni center za orkane
Razvoj novega orkana, ljudje se pripravljajo.
Oglej si celoten članek

Tropska nevihta, ki so jo poimenovali Michael, se je okrepila v orkan 1. kategorije z vetrovi do 120 kilometrov na uro. Kot ljudi opozarja ameriški Nacionalni center za orkane, se bo do jutri okrepil v močnejši orkan, ki bo s seboj prinesel vetrove do 160 kilometrov na uro.

Včeraj je orkan že povzročal precej težav na posameznih predelih Kube, kjer se soočajo s hudimi poplavami, in Mehike, v Mehiškem zalivu so zapirali naftne ploščadi.

Na Floridi naj bi po pričakovanju meteorologov poleg plime in vetra prinesel še do 30 litrov dežja na kvadratni meter. Guverner Floride je za 20 okrožij razglasil izredne razmere; prebivalcem oblasti naročajo, da se pripravijo na morebiten ukaz o evakuaciji, v pripravljenosti za pomoč je že pet tisoč vojakov.

Video Razkrinkali vremenarja, ki je delal lažno dramo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.