Nova zahteva za smrt

Foto: Žurnal24 mladic
Odvetnik družine Mladić bo vložil novo zahtevo, da oblasti prebeglega haaškega obtoženca razglasijo za mrtvega.
Oglej si celoten članek

Potem ko je beograjsko sodišče zavrnilo zahtevo, da Ratka Mladića razglasijo za mrtvega, je danes njihov odvetnik napovedal, da bo vložil novo zahtevo. Sodišče je odločitev sprejelo, "ker vloga ni bila popolna".

Tožilstvo v Beogradu je medtem danes vložilo obtožnico proti Bosiljki Mladić, soprogi haaškega obtoženca Ratka Mladića, zaradi nedovoljenega posedovanja orožja. Policija je namreč v hiši družine Mladić decembra 2008 v Beogradu našla več kosov orožja. Mladićeva soproga se je na obtožnico že pritožila.

Odvetnik Miloš Šaljić je povedal, da je sodišče vlogo kot nepopolno označilo zato, ker ni vsebovala potrdila o Mladićevem prebivališču. Tega pa mu sodišče pred tem ni želelo izdati, češ da za to nima ustreznega pravnega interesa. "Po zavrnitvi se torej pravni interes potrjuje, tako da bi mi morali zdaj tak dokument izdati brez težav,“ je povedal odvetnik. Pojasnil je še, da sodišče odločitve o smrti ni moglo sprejeti, ker se na podlagi zadnjega uradnega prebivališča potrjuje pristojnost sodišča.

Kot smo že poročali, je Mladićeva družina zahtevo vložila sredi junija. Sodišče je o zadevi odločilo že konec istega meseca, včeraj je odločitev postala pravnomočna. Ker je vloga zaradi procesnih razlogov zavrnjena, je Mladićeva družina upravičena do nove. Kar pa bo – kot je danes najavil odvetnik – tudi storila.

V zavrnjeni vlogi, ki jo je podpisal sin osumljenega vojnega zločinca Darko Mladić, družina predlaga, da se za dan smrti Ratka Mladića razglasi 1. marec 2008, dan, ko naj bi bil general zadnjič javno opažen.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.