Nova zastrašujoča taktika IS

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Teroristi Islamske države svoje borce pozivajo k uporabi novega orožja, to je ognja. V svojem časopisu, v katerem pozivajo k boju zoper "križarje" in v katerem opisujejo taktike bojev, pozivajo vse svoje borce in simpatizerje, da se bojujejo z ognjem.
Oglej si celoten članek

V dosedanjih napadih Islamske dražve je bilo potrebno bodisi veliko orožja ali ugrabitev kamiona, kot se je zgodilo v nedavnem napadu v Berlinu. Po novem naj bi teroristi spremenili svojo taktiko in napade poenostavili.

"To je hiter način za kogarkoli, ki si želi pridružiti pravičnemu boju zoper teror," je med drugim napisano v novi številki časopisa Rumiyah. Opisano je, da je za takšen napad potrebno zelo malo materiala in izpostavljeno še, kako je imelo podtikanje požarov skozi zgodovino, skozi modernejše vojskovanje in v terorističnih napadih pomembno vlogo.

Poleg tega je IS prevzela tudi odgovornost za požar v ruskem mestu Losino - Petrovsky, kjer sta zgoreli tovarna pohištva in tovarna kemikalij.

Izgube v Mosulu

Medtem je Islamska država doživela še en poraz v iraškem mestu Mosul, zadnjem mestu, kjer ima IS še nadzor nad obsežnejšim območjem. Iraška vojska, ki skuša iz rok I) iztrgati Mosul, je včeraj prvič dosegla reko Tigris, ki mesto deli na dva dela.

Vojska je že 17. oktobra začela obsežno ofenzivo za osvoboditev Mosula. Od takrat so zavzeli več območij v vzhodnem delu mesta, medtem ko je zahodni del, ki je sicer manjši, a gosteje naseljen, še vedno v rokah IS.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:44 10. Januar 2017.

    ni panike, dvakrat pečenga na kolesu z ruzakom in da švica, pa je bo vsak opazil :P Zihr požigalec

  • 23:11 9. Januar 2017.

    vse napovedi njim nazaj uresničit ,ker to so zveri ne ljudje

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.