Beograd. Nove grožnje z bombami, otroci niso šli v šolo

Foto: Facebook
Foto: Facebook
V Beogradu so številni učenci in dijaki danes ostali doma. Policija na terenu.
Oglej si celoten članek

V sredo zjutraj so na številnih šolah v Beogradu prejeli bombne grožnje, zaradi katerih so mnogi otroci ostali doma, poročajo različni srbski mediji.

Najprej se je razširila vest o grožnjah na treh osnovnih šolah: OŠ Branko Ćopić na Vidikovcu, OŠ Starina Novak v ulici Kneza Danila in na OŠ Drinka Pavlović na Kosovski ulici, tik poleg stavbe srbske Skupštine.

Kmalu so začele prihajati novice o grožnjah na drugih izobraževalnih ustanovah v Beogradu in okolici. O domnevni prisotnosti eksplozivnih naprav so bili obveščeni v OŠ Vasa Pelagić v Kotežu, OŠ 20. oktobar v Novem Beogradu, OŠ Vuk Karadžić v centru prestolnice, OŠ Danilo Kiš v soseski Stepa Stepanović, OŠ Ujedinjene nacije, OŠ Ivo Andrić, OŠ Radoje Domanović v Novem Beogradu in na vseh šolah v Obrenovcu, poroča Kurir.

Slednji dodaja, da so nekatere šole v Obrenovcu povsem prazne ter da učenci, dijaki in učitelji čakajo, da jim policija da dovoljenje za vstop v stavbo.

Z ministrstva za izobraževanje so sporočili, da je opozorila o domnevno podtaknjenih bombah prejelo 78 osnovnih in 37 srednjih šol.

Lani vse lažne

Foto: Facebook Beograd bombna grožnja

Grožnje so prejeli tudi na nekaterih srednjih šolah. Tako so pred vrati šole ostali dijaki Prve beograjske gimnazije in tudi dijaki Zemunske gimnazije.

Staršem otrok na ogroženih šolah je bilo sporočeno, naj v dopoldanskem terminu učencev ne napotijo h pouku. O popoldanskem terminu bodo odločili naknadno. Policiske enote še preiskujejo stavbe in njihovo okolico.

Že lani se je v Beogradu nekajkrat zgodilo, da so na nekaterih osnovnih in srednjih šolah prejeli bombno grožnjo. Vse so se izkazale za lažne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:23 17. Maj 2023.

    Vedno večji kaos se dogaja v Srbiji..Večinska vlada z SNS pa, napoveduje 26 maja masovni protest za ohranitev svojega položaja …

  • 10:33 17. Maj 2023.

    V Srbiji jim pa ni dolgčas

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.