Nove podrobnosti obtožb Assangea

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Medtem ko se ustanovitelj WikiLeaksa vsak večer javlja britanski policiji, na dan prihajajo nove podrobnosti njegove aretacije, Osumljen za „najlažjo“ obliko posilstva.
Oglej si celoten članek

Po Visi, Mastercardu in PayPalu je transakcije za WikiLeaks ustavila še Bank of America. Pred kratkim je WikiLeaks napovedal, da bo objavil tudi dokumente zakulisnega delovanja bank. Bank of America naj bi se bala, da je med njimi.

Britanski dnevnik Guardian trdi, da ima v uredništvu dokumente, ki prvič zares razkrivajo vsebino in podrobnosti obtož za posilstva in spolne zlorabe, ki bremenijo ustanovitelja WikiLeaksa Juliana Assangea. Šlo naj bi za policijske dokumente iz Švedske.

Guardian piše, da se obtožbe osredotočajo na 10-dnevno obdobje po Assangovem prihodu na Švedsko. Preiskava analizira odnose Assangea z dvema Švedinjama, ki ju v dokumentih imenujejo „Miss A.“ in „Miss W.“

Švedska zakonodaja predvideva tri kategorije posilstev: „hudo“ posilstvo, „običajno“ in „lažje“. Za prvo kategorijo je najvišja zagrožena kazen 10 let zaporne kazni, tretja omenjena pa nima predvidene minimalne kazni. Primer, zaradi katerega so aretirali Juliana Assangea naj bi sodil v to tretjo kategorijo.

Počen kondom
Prva je po pisanju Guardiana policiji povedala, da je Assangeu odstopila svoje stanovanje, medtem ko je v mestu ni bilo. Ko se je vrnila, naj bi jo Assange, medtem ko sta pila čaj, začel proti njeni volji slačiti in ji trgati obleko. Na koncu je – tako sama – popustila, vendar želela imeti spolni odnos s kondomom.

Policiji je povedala, da je večkrat poskušala seči do preservativa, vendar ji je to Assange vsakič preprečil. Slednjič je vendarle popustil, vendar po njenih besedah „nekaj storil s kondomom“, zaradi česar je počil.

Assange po drugi strani priznava, da je imel odnose z njo, da ni izrazila nobene želje, da bi uporabila kondom in da je v stanovanju ostal še naslednji konec tedna za tem.

Nad Miss W. med spanjem
16. avgusta je Assange odšel v stanovanje „Miss W.“. Ona ravno tako trdi, da – ko sta začela s spolnim odnosom - ni želel uporabiti kondoma. Ko je vztrajala, je izgubil interes in zaspal.

Ponoči sta se nato zbudila in najmanj enkrat spolno občevala. Pri tem ženska prizna, da je uporabil kondom. Naslednje jutro je odšla v trgovino in se po vrnitvi vrnila v posteljo. Zaspala je, ko se je zbudila, pa je Assange z njo znova vodil spolni odnos.

V povezavi galerija Assanga, ki se mora vsak večer zglasiti na lokalni policijski postaji.

Ko ga je vprašala, če je uporabil kondom, ji je odgovoril, da ne. Na to naj bi mu po pisanju Guardiana rekla, da je „bolje zanj, da nima aidsa“, na kar ji je odvrnil „seveda ga nimam“, pa tudi da se ne rabi truditi s tem, da mu to poudari še enkrat, saj je „vso noč govorila samo o kondomu“.

Po dogodkih sta obe skušali kontaktirati Assangea in ga prepričati, da opravi testiranje, ravno tako sta se posvetovali med seboj.

Po pisanju Guardiana so doslej govorili le o obtožbah, da naj bi imel Assange spolni odnos z eno izmed dveh žensk „brez kondoma, medtem ko je ona spala“. Niti v eni obtožbi pa naj se ne bi uporabljala beseda „posilstvo“.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.