Novi protesti proti plinskemu terminalu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Trstu novi protesti proti zadnjim dogodkom glede gradnje plinskega terminala družbe Gas Natural pri Žavljah. Za popoldne napovedan protestni shod pred tržaško občino.
Oglej si celoten članek

Protesti se vrstijo po tistem, ko je italijansko ministrstvo za gospodarski razvoj začelo postopek za razlastitev zemljišč na območju, kjer naj bi zgradili daljnovod med načrtovanim terminalom in električno centralo pri Padričah pri Trstu, ter po tistem, ko je pretekli četrtek deželna servisna konferenca izdala integrirano okoljsko pooblastilo ne oziraje se na negativno mnenje tržaške občine in pokrajine.

Nasprotniki terminala, med katerimi je več okoljevarstvenih združenj in političnih strank, se bodo zbrali ob 16.30 na tržaškem Velikem trgu pred županstvom, kjer bo potekala seja občinskega sveta. Na seji naj bi sodeloval tudi predsednik deželne vlade Furlanije Julijske krajine Renzo Tondo.

Seja sicer ne bo posvečena vprašanju terminala, ampak vprašanju zaposlovanja na Tržaškem, sam Tondo, ki je v torek med drugim opozoril, da je postopek za gradnjo terminala začela prejšnja levosredinska deželna uprava Riccarda Illyja, pa je po poročanju Primorskega dnevnika sporočil, da ne bo dovolil, da bi vprašanja glede terminala uvrstili na sejo. Če se bo to zgodilo, bo sejo zapustil, je zagrozil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.