Novih 28 žrtev

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Sirske varnostne sile so danes v Siriji ubile 28 civilistov.
Oglej si celoten članek

Sirske varnostne sile so danes ubile 28 protestnikov, ki so se udeležili demonstracij.

Do streljanja na protestnike je prišlo zlasti v Hauran Plainu, Damasku in na severozahodu province Idlib, poroča Reuters.

Začela se je operacija

Sirska vojska je danes začela obsežno vojaško operacijo v provinci Ildeb na severu države ob turški meji, v kateri sodeluje 30 tisoč ljudi, je poročala sirska državna televizija. Cilj naj bi bil  vzpostavitev nadzora nad območjem mesta Džisr al Šugur in okoliških vasi ter prijetje pripadnikov oboroženih skupin, poročajo tuje tiskovne agencije.

Prebivalci odšli zaradi nasilja
Po ponedeljkovem nasilju je večina od 50 tisoč prebivalcev mesta Džisr al Šugur in okoliških vasi mesto zapustila iz strahu pred začetkom velike vojaške operacije, trdijo predstavniki organizacij za zaščito človekovih pravic in očividci. Več kot tri tisoč ljudi pa naj bi po poročanju tujih agencij zbežalo v sosednjo Turčijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.