Novinar osramotil odgovorne na frankfurtskem letališču

Foto: EPA
Foto: EPA
Teroristom so vrata na frankfurtskem letališču očitno na stežaj odprta ...
Oglej si celoten članek

Nemški mediji poročajo, da imajo na frankfurtskem letališču očitne težave z zagotavljanjem varnosti. Novinarju je namreč v pičlih 10 minutah uspelo z ulice priti na vzletno-pristajalno stezo. Pri tem ni potreboval nobenih pripomočkov, nadel si je le rumen opozorilni jopič. Na poti do letal ga nihče ni ustavil, le nekdo ga je vprašal, ali dela za Lufthanso. Moškemu je pritrdil in brez pregleda nadaljeval pot.

Novinar se je sicer za test dobro pripravil. S pomočjo Google Maps in načrta letališča, ki ga je mogoče dobiti na spletu, je pri vratih 26 odkril varnostno luknjo in skozi njo prišel na stezo.

Omenjeno letališče se je sicer v medijih znašlo že konec lanskega leta, ko je Evropska komisija, ki letališča redno preverja, razkrila, da je njihovim zaposlenim uspelo mimo kontrolorjev potnikov pretihotapiti orožje, in to večkrat.

Odgovorni so takrat zatrdili, da bodo varnostne ukrepe poostrili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.