Novinar videl prave naboje

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Egipt. Vojska napadla pristaše strmoglavljenega predsednika Mohameda Mursija. Trije mrtvi.
Oglej si celoten članek

Reuters poroča, da je vojska streljala na protestnike, ki so se v podporo strmoglavljenemu predsedniku Mohamedu Mursiju zbrali na glavnem trgu v Kairu Tahriru.

Na deset tisoče pristašev odstavljenega Mursija je želelo nekdanjega predsednika osvoboditi. Med korakanjem proti stavbi, kjer se Mursi trenutno nahaja, je vojska streljala v protestnike in tri ubila.

Čeprav so predstavniki vojske dejali, da so na protestnike streljali z gumijastimi naboji, je Reutersov novinar, ki je bil priča incidentu, to zanikal in dejal, da je sam videl osem okrvavljenih ljudi, ki so ležali na tleh.

Sicer pa so Blizu kairskega trga Tahrir izbruhnili spopadi med privrženci in nasprotniki odstavljenega egiptovskega predsednika Mohameda Mursija. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sta se obe strani začeli obmetavati s kamenjem in molotovkami, slišati je tudi streljanje, rešilci pa so s prizorišča že odpeljali več ranjenih.

Po poročanju egiptovske državne televizije sta v spopadih umrli najmanj dve osebi, ranjenih pa je bilo okrog 70 oseb. Egiptovska vojska je medtem sporočila, da bo intervenirala v te spopade s ciljem ločiti spopadajoči se skupini protestnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.