Novinarja zverinsko pretepli

Foto: Žurnal24 Aktivistka pred poslopjem ruskega notranjega ministrstva, na katerem piše: "Novi
V Rusiji se je ponovila že večkrat videna zgodba – novinarja, kritičnega do obasti, so zverinsko napadli.
Oglej si celoten članek

Oleg Kašin je 30-letni novinar, ki je delal za dnevnik Komersant. Kritično je pisal o vprašanju demokracije v Rusiji ter delu ruskega predsednika Dmitrija Medvedjeva.

V komi
Poškodbe, ki jih je dobil med napadom, so tako hude, da je trenutno v umetni komi. Davi naj bi ga napadla najmanj dva storilca. Seznam poškodb je dolg: zlomljena čeljust, zlomljeni nogi, notranje poškodbe, ki so terjale operacijo. Primer obravnavajo kot poskus umora.

Urednik dnevnika Komersant Mihail Mihajlin je prepričan, da je napad povezan s Kašinovim delom.

V Rusiji ni zdravo biti novinar
Rusija je bila v zadnjih letih priča mnogim napadom in celo umorom novinarjev. V svetu je najbolj odmevala smrt novinarke Ane Politkovske, ki je pod streli pred svojim stanovanjem podlegla leta 2006, lani januarja pa je bila ubita Anastazija Baburova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.