Novo glede množične zastrupitve v hotelu, kjer so letovali tudi Slovenci

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Črnogorska turistična inšpekcija je danes zaprla hotel Loza v Budvi, ki ni imel dovoljenja za obratovanje, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Tam se je sicer s hrano zastrupilo 96 gostov hotela, med njimi naj bi bili tudi Slovenci.
Oglej si celoten članek

Na inšpekciji so sicer potrdili, da so omenjeni hotel v minulih treh mesecih zapečatili kar osemkrat, a so pečate na lastno pest odstranili, zaradi česar je inšpekcija primer že posredovala tožilstvu v Kotorju, saj gre za kaznivo dejanje.

Kako točno je prišlo do množične zastrupitve gostov hotela sicer zaenkrat ni jasno, je pa uprava za varnost hrane v hotelu odvzela vzorce, ki jih zdaj analizira, in obenem prepovedala strežbo hrane.

S črnogorskega inštituta za javno zdravje so medtem sporočili, da so vsi tuji državljani, ki so imeli v soboto v hotelu simptome zastrupitve, v dobrem zdravstvenem stanju.

Po poročanju medijev, ki so ga kasneje potrdili tudi pristojni na občini v Budvi, je šlo večinoma za turiste iz različnih evropskih držav, predvsem Poljske, Slovaške, Hrvaške in Slovenije. Stroške njihovega nadaljnjega bivanja v Budvi naj bi prevzelo tamkajšnje ministrstvo za gospodarski razvoj in turizem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.