Novo streljanje na univerzi v ZDA

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po tednu dni novi strelski incident v ZDA. En mrtev, trije ranjeni.
Oglej si celoten članek

Na ameriški univerzi v Flagstaffu v Arizoni je napadalec danes s strelnim orožjem ubil človeka, tri pa ranil. Motiv strelca, ki ga je policija že prijela, zaenkrat še ni jasen, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prvi klici na pomoč so s kampusa univerze Severna Arizona prišli okoli 1.20 po lokalnem času, ko je večina študentov spala. Do incidenta je prišlo na parkirišču pred enim od študentskih domov, so sporočili z univerze.

Foto: EPA Strelski pohod v Roseburgu Do novega strelskega incidenta v ZDA je prišlo le dober teden po smrtonosnem napadu na kolidžu v Oregonu, ko je 26-letni napadalec ubil devet ljudi, nato pa si je sodil sam.

Strelski incidenti na ameriških izobraževalnih ustanovah so precej pogosti; od leta 2010 jih je bilo že preko sto, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.