Novo v primeru malčice, ki jo je mati pustila umreti

Foto: A. Š.
Foto: A. Š.
Diano Pifferi je mati pri komaj 18-ih mesecih pustila samo doma kar šest dni. Znane so nove informacije, ki so jih pridobili z obdukcijo ...
Oglej si celoten članek

Kot poroča Italijanska tiskovna agencija Ansa, je mati sodeč po obdukciji mali Diani res dajala tudi pomirjevala. Mati Alessia Pifferi je sicer v zaporu že od 21. julija, Diana je uradno umrla zaradi hude dehidracije in lakote. Obdukcija je bila pomembna tudi z vidika, ali je mati dala deklici pred odhodom pomirjevala.

Malčico pustila samo in šla k partnerju

Diana, ki je bila rojena 29. januarja 2021, je pri svojih 18-ih mesecih ostala sama doma kar šest dni. Sosedje žal niso slišali njenega joka, trupelce je našla šele 36-letna mati, ki je po skoraj tednu dni prišla domov. Malčico je pustila samo, da je bila lahko s svojim partnerjem v Bergamu. Takoj po aretaciji je mati jasno dejala, da se je ob odhodu zavedela, da lahko Diana umre.

Diana je sicer umrla zaradi lakote. Poleg trupelca je bila v postelji tudi na pol prazna steklenička, kjer so našli pomirjevala. Od tod tudi sum, da je mati hčerko prisilila v jemanje pomirjeval, da bi jo "utišala".

Mati je priznala, da je hčerkico preoblekla in umila, nato pa jo pustila v postelji doma. Glede na pisanje italijanskih medijev, to ni bilo prvič, da je malčico pustila samo doma. Do usodnega julija jo je doma puščala ob koncih tedna. Tokrat je nameravala oditi za več dni, partnerju se je zlagala, da je hčerkica pri babici. Ko je prišla domov in našla mrtvo Diano, je za pomoč prosila sosedo, ki je poklicala  112. Mati je tedaj tudi povedala, da biološki oče ne ve, da je oče. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.