Slovenca, ki je streljal na hrvaške policiste, osem ur prepričevali, naj se vda

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Županijsko državno tožilstvo v Zadru je danes vložilo obtožnico proti 44-letnem slovenskemu državljanu, ki je 29. aprila streljal proti policijskim uslužbencem in pri tem ignoriral prošnje pogajalca za krizne situacije, da se preda.
Oglej si celoten članek

Zadrska policija je 29. aprila po celonočnih pogajanjih pridržala 44-letnika, ki je oborožen sedel pred bencinsko postajo v pristanišču Gaženica in tudi streljal proti policistom. V streljanju je bil lažje ranjen en policist, ki ga je strel zadel v desno stopalo.

Obtožnica slovenskega državljana bremeni, da je v neprištevnem stanju poskusil ubiti policista. Prav tako mu očita, da je s svojim ravnanjem povzročal splošno nevarnost, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. 

Kot spominja Hina, je obtoženega oboroženega moškega sprva opazila policistka, ki je šla mimo bencinske postaje, in ga vprašala, kaj počne, nakar naj bi moški začel streljati.

Zadrski policiji so morale takrat na pomoč priskočiti posebne policijske enote iz Splita in Lučkega. Strelec se je policiji predal po osmih urah pogajanj. Po aretaciji so ga odpeljali v bolnišnico, nato pa na policijsko postajo. Tožilstvo zanj zdaj zahteva tudi podaljšanje pripora.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.