Novorojenček čudežno preživel porod, v krvi imel 2,8 promila

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pravi čudež je, da je otrok preživel glede na količino alkohola, ki ga je imel ob rojstvu v krvi.
Oglej si celoten članek

Na Poljskem so v začetku januarja 41-letno nosečnico v močno vinjenem stanju prepeljali v bolnišnico, kjer je kmalu zatem rodila. Pravi čudež je, da je otrok preživel, saj je imel v krvi veliko količino alkohola. 

Dogodek, ki je zdaj prišel v javnost, se je zgodil 3. januarja letos, poroča portal Ciech-Press. 41-letna ženska je prišla v bolnišnico v Žurominu, približno 120 kilometrov severozahodno od Varšave, popolnoma pijana. Preiskave so pokazale, da je imela v krvi dva promila alkohola, zato so zdravniki odredili testiranje tudi za novorojenčka. Dojenček je po čudežu preživel, čeprav je imel ob rojstvu 2,8 promila alkohola v organizmu, navaja Fenix magazin.

Bolnišnica je s primerom seznanila policijo. Primer trenutno preiskuje tudi državno pravobranilstvo. Zoper 41-letno žensko, ki ima še enega otroka, obtožnica še ni bila vložne. Če se to zgodi, ji grozi zaporna kazen od teh mesecev do petih let. Otrok trenutno ni v njeni oskrbi. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 22:06 27. Januar 2024.

    Dolenjc

  • 20:08 27. Januar 2024.

    bogi otrok. celo življenje ga čaka težko delo. zmanjšani možgani, slabši razvoj, nagnjenost k depresijam, psihozam. težko otroštvo in življenje. …

  • 20:08 27. Januar 2024.

    Dojenček je preživel, vprašanje, kaj je z njegovimi možgani.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.