Novorojenko pustili v zibelki cerkve

Foto: Profimedia - fotografija je simbolična
Foto: Profimedia - fotografija je simbolična
Deklico so takoj poslali v bolnišnico na nujne preglede.
Oglej si celoten članek

V soboto zjutraj je župnika don Antonia Ruccio v Bariju pričakala nekaj dni stara deklica. Na telefon je dobil opozorilo, da je v zibelki cerkve otrok.

Zibelko imajo že od leta 2014, tam so pred tremi leti starši že pustili enega otroka. Zibelko so postavili prav v namen anonimne oddaje otroka, za katerega nato pravilno poskrbijo. 

Kot je za medije pojasnil župnik don Antonio Ruccia, se je dojenčica rodila pred nekaj dnevi, je dobrega zdravja in je bila takoj hospitalizirana na oddelku za neonatologijo poliklinike v Bariju zaradi vseh nujnih pregledov.

Deklica se bo imenovala Maria Grazia, starša oziroma eden od staršev pa je otroka zapustil zelo diskretno. Stavba ima namreč tudi vratarko, ki ima pogled na prostor z zibelko, a tudi ta ni opazila nikogar.

Je pa župnik že dva dni opažal, da so bila vrata v sobo z zibelko odprta. "To lahko pomeni vse ali nič, a si predstavljam pogum in bolečino tistega, ki je zapustil deklico," je dejal Ruccia. 

Nočna mora Očka in malček padla iz šestega nadstropja

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:44 25. December 2023.

    Bolje, da na ta način otroku omogočita normalno življenje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.