NYT: Kitajska z ubijanjem in zapiranjem ovaduhov ohromila Ciino mrežo

Foto: EPA
Foto: EPA
The New York Times poroča, da naj bi Kitajske oblasti s sistematičnim pobijanjem in zapiranjem ameriških ovaduhov povsem ohromile delovanje ameriške obveščevalne službe (CIA).
Oglej si celoten članek

Kitajska naj bi s sistematičnim ubijanjem in zapiranjem ameriških ovaduhov med letoma 2010 in 2012 močno onesposobila mrežo ameriške obveščevalne službe.

Sedanji in nekdanji ameriški uradniki so omenjen primer opisali kot primer enega izmed največjih uhajanj podatkov v zadnjem desetletju. Preiskava omenjenega dogajanja doslej še ni bila razjasnjena, kot navaja časnik The New York Times, naj bi bil del preiskovalcev prepričan, da je Združene države Amerike izdal vir z obveščevalne službe, drugi del, pa verjame, da CIA žrtev kitajskega hekerskega vdora.

Neimenovani viri, na katere se sklicujejo novinarji, naj bi potrdili, da je Kitajska v omenjenem času ubila vsaj ducat ovaduhov. Trije uradniki pa so za časnik potrdili, da je bil eden od ovaduhov ustreljen na dvorišču vladne zgradbe kot opozorilo drugim, ki bi lahko delali še za ameriško obveščevalno službo.

Izginjanje ovaduhov sta v skupni preiskavi raziskovala tako CIA kot FBI, ki pa primera nista želela komentirati.

Omenjen primer je le del širše zgodbe o obsežnem vohunjenju Američanov in Kitajcev. Dokumente o obsežnem vohunjenju je razkril Edward Snowden. Nekaj let kasneje, leta 2015, je po tem, ko so hekerji objavili podatke o več milijonih uslužbencev ameriških zveznih oblasti, CIA umaknila svoje osebje z veleposlaništva v Pekingu. Za napad naj bi bila odgovorna kitajska država.

Američani pa naj bi na drugi strani ujeli agenta FBI, ki je lansko leto priznal vohunjenje za Peking v zameno za denar, draga potovanja in spolne usluge.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 01:36 22. Maj 2017.

    Super, kolikor se le da pobijte teh soroševih globalistov in wannabe svetovnih policajev. Ne rabimo jih dalj kot pa od …

  • 21:30 21. Maj 2017.

    Se popolnoma strinjam s Kitajsko!

  • 12:16 21. Maj 2017.

    Le kako se znebiš zajedalcev ??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.