Ob 9. uri že 30 stopinj

Foto: Pixsell Osijek Foto: Pixsell Pula Foto: Pixsell Reka Foto: Pixsell Zadar Foto: Pixsell Zagreb Foto: Pixsell zagreb
Celinski del Hrvaško je danes zajel vročinski val, ki bo do konca tedna lahko dosegel tudi 37 stopinj Celzija.
Oglej si celoten članek

V Zagrebu je davi že ob 9. uri bilo 30 stopinj, do popoldan pa se je temperatura povzpela na 34 stopinj. Zvišujejo se tudi temperature morja, ki so ponekod ob obalah Istre presegle 25 stopinj.

V večini Hrvaške so današnje temperature čez 30 stopinj. Zdravniki opozarjajo prebivalce, naj se izogibajo bivanju na soncu, posebej starejši in osebe s kroničnimi boleznimi.

V Pulju 27 stopinj

Poleg zraka se segreva tudi morje. Pri Pulju so tako v torek namerili za sredino junija nenavadno visokih 27 stopinj Celzija. Morje pri otoku Krku je bilo 25 stopinj. Do konca tedna naj bi ob hrvaški obali morje bilo večinoma med 23 in 24 stopinj, so napovedali v državnem hidrometeorološkem zavodu.

Med tem hrvaški spletni portali objavljajo številne fotografije Zagrebčanov, večinoma mlajših, ki so rešitev pred veliko vročino poiskali v vodnjakih pred nacionalno in univerzitetno knjižnico. Na sceni so tudi ostale mestne fontane.

Čez vikend bo bolj sveže

Vremenoslovci napovedujejo, da se bodo čez vikend temperature zraka nekoliko znižale, sicer pa je pričakovati, da bodo številni hrvaški državljani podaljšani vikend zaradi praznikov preživeli na obali. Na Hrvaškem je namreč v soboto praznik, dan antifašistične borbe, v torek 25. junija pa bodo tudi praznovali dan

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:55 20. Junij 2013.

    Čemu potrebna taka pozornost samim temperaturam južnih sosedov a Italija ne obstaja ...res zmotno je prepričanje v kolikor mislijo, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.