Ob hišo zaradi 114 evrov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Američan Dominick Vulpis in njegova žena sta ostala brez hiše, ker nista plačala štiri leta starega računa v vrednosti 114 evrov. Se ob tem še spomnite družine Vaskrsić iz Litije, ki je ostala brez hiše zaradi dolga v višini 124,38 evra?
Oglej si celoten članek

V obeh primerih so bili namreč razlog za prodajo hiše neporavnani zapadli računi. V primeru Vaskrsić se je sicer kasneje izkazalo, da so bili iz kupnine v višini 70 tisoč evrov za prodano družinsko hišo banki poplačani dolgovi v višini 66.300 evrov. Več preberite v tej povezavi.

Nad odločitvijo sodišča o prodaji hiše je bil konec lanskega leta šokiran tudi 60-letni Američan Dominick Vulpis. Vsa ta štiri leta, ko je račun ležal v predalu, si niti predstavljal ni, da bi to na koncu lahko bil tak problem.

Zakonca Vulpis, kot poroča NBCNews.com, trdita, da v vseh teh letih niti enkrat nista bila opozorjena, da nista plačala računa. Ker pa se tudi njegovo mesto Middletown v ameriški zvezni državi New Jersey sooča z vsesplošno gospodarsko krizo, oblasti takšen primer zelo hitro izkoristijo za polnjenje proračunske luknje.

Ob tem 60-letnik pravi, da bi račun zagotovo plačal, saj zaradi 114 evrov sebe in žene ne bi spravljal v take težave. Mesto je tako prodalo zastavno pravico posesti investitorju.

Zakonca sta na sodišču uspela doseči, da se jima iz hiše ne bo treba izseliti, a pred tem mora njun odvetnik z investitorjem doseči poravnavo.

Vulpisova sta si zaradi neplačila nekaj več kot sto evrov vrednega računa nakopala za več kot 41 tisoč evrov stroškov v obliki hipoteke, obresti in sodnih taks.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:07 25. Julij 2012.

    Pravilno, če noče plačat je treba izterjat! Pir nas bi morali še velikim pobrat hiše, jahte ...pa tudi nepravično pridobljeno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.