Obama bo Hrvaški poslal dve podmornici

Foto: US Democratic presidential candidate Senator Barack Obama (D-IL) pauses while ad
Foto: US Democratic presidential candidate Senator Barack Obama (D-IL) pauses while ad
Po motornih vozilih in helikopterjih ZDA hrvaški vojski pošiljajo dve avtonomni plovili Remus 100, poroča Jutarnji list.
Oglej si celoten članek

Plovili sta namenjeni predvsem za iskanje podvodnih bomb in min, plovili pa naj bi Hrvaška dobila sredi prihodnjega leta, cena enega pa je okrog 130 tisoč evrov.

Gre za plovili brez posadke, težki okrog 40 kilogramov, potopita pa se lahko do sto metrov globoko. Njuna največja hitrost je okrog 8 kilometrov na uro, posamezna operacija pa lahko traja do deset ur.

S podmornicama bodo iskali mine iz druge svetovne vojne, pa tudi bombe, ki so jih letala Nata odvrgla med operacijami na Balkanu. Hrvaška naj bi za ta namem od Nemčije kupila tudi minolovec, pogajanja pa naj bi bila v zaključni fazi.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.