Obama izgublja podporo

Foto: Žurnal24 Obamove odločitve na področju gospodarstva podpira 43, nasprotuje pa jim 54 odst
Zadnja anketa časopisa Washington Post in televizije ABC News je pokazala, da ameriški predsednik Barak Obama izgublja podporo, kar je slab znak demokratom za prihajajoče kongresne volitve.
Oglej si celoten članek

Januarja 2009 je še 60 odstotkov Američanov podpiralo njegove odločitve, zdaj pa jih 58 odstotkov pravi, da nimajo nič ali skoraj nič zaupanja vanj. Njegove odločitve jasno podpira le 19 odstotkov Američanov.

Analitiki menijo, da je negativna podpora ameriškemu predsedniku povezana s splošnim pesimizmom glede gospodarskega stanja v državi. Obama je uspel spraviti skozi kongres vse glavne zakonodajne reforme, za kar so ga volivci volili, vendar niso vsi zadovoljni z zdravstveno reformo, paketom ukrepov za oživitev gospodarstva in napovedano reformo bančnih regulacij.

Volivci imajo slabo mnenje tudi o obeh strankah: v kongresne demokrate jih ne zaupa 68, v republikance pa 72 odstotkov, vendar bodo tisti, ki so odločeni, da bodo šli na novembrske volitve, raje volili republikance. Za ohranitev demokratske večine se jih zavzema 43 odstotkov, 56 odstotkov pa jih želi, da večino v kongresu prevzamejo republikanci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.