Obama koraka proti Beli hiši

Foto: Žurnal24 Očitki predsedniku, da so reforme prevelik zalogaj, prihajajo tako od republikan
Barack Obama je na svoji poti do nominacije za demokratskega predsedniškega kandidata v Južni Karolini dosegel pomembno zmago.
Oglej si celoten članek

Po neuradnih podatkih je Barack Obama dobil 55 odstotkov glasov, medtem ko je njegova največja tekmica Hillary Clinton dobila le 27 odstotkov. Na tretjem mestu je končal John Edwards z 18 odstotki glasov.

"Nocoj so dobri ljudje iz Južne Karoline cinikom, ki so verjeli, da je zgodba, ki se je začela v zasneženi Iowi, zgolj iluzija, pokazali drugače," je dejal Obama. "V zadnjem letu, ko sem potoval po tej državi, nisem videl bele Južne Karoline ali črne Južne Karoline. Videl sem Južno Karolino."

Po dveh zaporednih porazih v New Hampshiru in Nevadi je Obama krvavo potreboval zmago, da bi si zagotovil mirnejše nadaljevanje kampanje, ki bo vrhunec dosegla petega februarja, ko bo skoraj polovica zveznih držav izbirala republikanskega in demokratskega predsedniškega kandidata.

Volišča v Južni Karolini so bila dobro obiskana, po nekaterih ocenah naj bi bilo na demokratskih strankarskih volitvah več volivcev kot na republikanskih. Skoraj polovica tistih, ki so se udeležili volitev, je svojega kandidata izbrala že pred več kot mesecem dni, je pokazala raziskava, ki so jo opravili, ko so ljudje zapuščali volišča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.