Obama slavi brez družine

Foto: Žurnal24 Reutersovi fotografi so ujeli Obamino mlajšo hčer, ki je z mamo pripotovala na p
Ameriški predsednik Barack Obama danes obeležuje 49. rojstni dan brez družine; soproga Michelle je z mlajšo hčerko Sasho na počitnicah v Španiji, starejša hčerka Malia pa je na poletnem taboru za mlade.
Oglej si celoten članek

Predsednik Združenih držav Barack Obama se po navedbah ameriških medijev danes mudi v rodnem Chicagu, kjer se bo sestal z nekaj bližnjimi prijatelji. Rojstni dan naj bi obeležili v eni izmed restavracij, v kateri so pogosti gostje. Že jutri se vrača k svojim državniškim dolžnostim; obiskal naj bi Fordovo tovarno v Illinoisu, nato pa naj bi se udeležil še treh dobrodelnih prireditev.

Pred odhodom v Chicago, po sestanku s sindikalisti, je Obama zbranim novinarjem povedal, da je "lepo preživeti dan z dobrimi prijatelji, vendar pa so mi pripadniki varnostne službe ukradli torto, ki so mi jo pripravili sindikalisti“. "Razočaran sem, ker ni bilo torte. Verjetno jo jedo ravno v tem trenutku,“ tako je Obama komentiral varnostno proceduro, ki ne dovoljuje takšnih daril, saj bi se lahko v zmesi znašlo tudi kaj "nedovoljenega“.

V svojih zadnjih javnih nastopih je predsednik Združenih držav ugotavljal, da je v njegovih laseh vse več srebrnine, kljub temu pa poudaril, da "obožuje svoje predsednikovanje ne glede na ogromne fizične in duševne napore“.

"Vedel je, v kaj se spušča, ko se je pred nekaj leti odločil, da bi rad postal voditelj prve svetovne velesile,“ pa je na vprašanja, vezana na praznovanje predsednikovega rojstnega dne, odgovarjal tiskovni predstavnik Bele hiše Robert Gibbs.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.