Občasno se boji samega sebe

Foto: EPA Papež Frančišek Foto: EPA Papež Frančišek
Tako je odgovoril na vprašanje, ali se česa v življenju boji.
Oglej si celoten članek

"Naredil sem več napak in še vedno jih delam," je po poročanju tujih medijev papež Frančišek med drugim dejal v pogovoru s petimi mladimi belgijskimi katoliki, ki so bili na obisku v Vatikanu. Povedal je, da se je naučil poslušati, kaj drugi mislijo, in gojiti dialog, a je kljub temu večkrat svojeglav.

Kot je dejal, pravimo, da je človek edina žival, ki dvakrat pade na isti preizkušnji. "Napake so bile važno vodilo v mojih življenjskih spoznanj," je dejal. "Ne bom rekel, da so me vse nečesa naučile. Iz nekaterih se nisem ničesar naučil, ker sem svojeglav."

Na vprašanje, ali ga je kdaj strah, je dejal, da se občasno boji samega sebe. "Treba je razlikovati nekoristen in koristen strah. Slednji je preudaren, nekoristen strah pa nas uničuje in moramo ga pregnati," je obrazložil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.