Obglavili 14 ljudi

Foto: Žurnal24 V bližini Acapulca so v začetku novembra 2010 našli grob, v katerem je bilo osem
Mehiška policija je v obmorskem letovišču Acapulco na ulici pred nakupovalnim centrom našla trupla 15 moških.
Oglej si celoten članek

Poleg trupel so bila napisana grozilna sporočila, ki so neke vrste posestnica mehiških kartelov. Za zdaj neznani storilci so 14 od 15 žrtev obglavili. Šlo naj bi za moške stare med 20 in 30 let. V bližini trupel so našli zgorel tovornjak in še štiri druga uničena vozila.

Policija ni razkrila vsebine sporočil poleg trupel. Po poročanju enega od časnikov, naj bi za tokratnim pobojem stal kartel Sinaloa, ki ga vodi mafijski lord Joaquin Guzman. Žrtve naj bi ubili, ker so poskušali vdreti na ozemlje omenjenega kartela in izsiljevati prebivalce.

Od začetka boja proti kartelom, ki ga je konec leta 2006 napovedal mehiški predsednik Felipe Calderon, je umrlo najmanj 30.196 oseb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.