Objavili nore fotografije z Marsa

Foto: ESA Krater Korolev Mars Foto: ESA Krater Korolev Mars Foto: ESA Krater Korolev Mars
Evropska vesoljska agencija je objavila fantastične fotografije zaledenelega jezera v okoli 80 kilometrov širokem kraterju.
Oglej si celoten članek

Vprašanje, ali je na Marsu kdaj bila voda, je zdaj dobilo nedvoumen odgovor. Krater je namreč poln ledu.

Debelina ledu v kraterju Korolev znaša kar dva kilometra.

Fotografijo je posnela visokoresolucijska kamera Mars Ekspressa, sestavljena je iz iz petih različnih posnetkov, ki jih je kamera naredila med poletom čez površje planeta.

Foto: ESA Krater Korolev Mars

Krater je dobil ime po glavnem raketnem inžinerju in očetu sovjetskeg vesoljskega programa Sergeju Korolevu, voditelju programov Vostok in Sputnik. Že Korolev je načrtoval rakete, ki bi lahko dosegle Mars.

Foto: ESA Krater Korolev Mars

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:14 22. December 2018.

    Vprašanje, ali je to res VODA (H2O) ali kaj drugega - kakšen zmrznjen plin... ? Nič ne omenjajo, da bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.