Objavili seznam braniteljev

Foto: Žurnal24 (Foto: Večernji list)
Nemško računalniško podjetje je na spletu objavilo poimenski seznam hrvaških braniteljev iz domovinske vojne.
Oglej si celoten članek

Na spletni strani www.registerbranitelja.com je tako mogoče po imenu in priimku poiskati hrvaškega branitelja.

Oseba, ki je seznam objavila ob tem piše, da se je za objavo seznama odločila, ker je ta že dostopen v drugih državah in da so se vse organizacije hrvaških borcev iz domovinske vojne strinjale za njegovo objavo.

Po mnenju avtorja strani je tudi v javnem interesu, da tak register postane javen. Slednji sicer ni popoln, saj v njem zabeleženih 90 odstotkov hrvaških braniteljev.

Po neuradnih podatkih Večernjega lista so register ukradli hrvaškemu obrambnemu ministrstvu, objavilo pa ga je neko nemško računalniško podjetje. Na spletu je bil viden od 19. ure, ob pol osmih pa se je stran zaradi velikega navala obiskovalec ˝zrušila˝. 

Hrvaška policija po objavi seznama še ni reagirala, saj še vedno čaka na pojasnila obrambnega ministrstva.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.